De Eenzamen

Stelt zich als doel zowel lange als korte creaties te realiseren waarin fysiek
theater enerzijds en performance anderzijds belangrijke ingrediënten zijn.
Het collectief biedt tevens de mogelijkheid tot ondersteuning van theatraal en performance gericht onderzoek en experiment, waarin vanuit verschillende pistes onderzoeksvragen beantwoord kunnen worden. Voorbeelden van creaties die De Eenzamen maken zijn voorstellingen op basis van fysiek theater, performances, en interventies en interacties in een publieke ruimte.


De artistieke kern bestaat uit Ruud Horrichs, afgestudeerd in 2010 aan de
Academie voor Theater Tilburg, Gert Leunen, stemcoach en logopedist, en beeldend kunstenares Sara Bomans. De Eenzamen opereert vanuit Hasselt.

Ruud Horrichs studeerde in 2010 aan de Academie voor Theater Tilburg af met een locatievoorstelling in de Scheld’Apen Antwerpen, De kale zangeres. Hij richtte hiervoor het gezelschap De Eenzamen op. Sedert die tijd is hij actief als theatermaker en docent, onder andere op de Kunsthumaniora Hasselt en bij het theatercollectief De Eenzamen. 

 In 2013 schreef Horrichs een dossier voor een stroom ontwikkelingsbeurs voor een theatraal onderzoek naar het universum van de psychopaat in de samenleving. Dit project werd ondersteund door Theatermakershuis De Queeste en C-Mine Cultuurcentrum Genk. Hieruit volgde in 2015 Horrible Homeless Man, een voorstelling over een steeds terugkerende droom van Horrichs waarin een man op zoek gaat naar zijn juiste deur in een groot huis.

 

Vanaf de zomer van 2016 werkte Horrichs samen met industrieel ontwerper Jan Leyssens, aan een lecture performance over de maakbaarheid van de toekomst, The end of the world as we know it. Deze tourde langs de festivals en podia in Vlaanderen en Nederland in 2017 en 2018.

 

Vanaf begin 2018  is Horrichs bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling, geïnspireerd door dementie. Medio september 2019 zal deze voorstelling in première gaan. In 2018/19 integreert hij zijn artistieke onderzoeksfase voor deze voorstelling in de master Scenographer and Director aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in september 2018 mee is gestart. Aan de hand van de performance Where the fuck am I?, theaterworkshops voor mensen met dementie en een theaterproject met ouderen in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek Roermond onderzoekt hij het universum dementie - theater, samen met muzikant Bart Oostindie.

© 2016 by De Eenzamen. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now