THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT is een energieke lecture-performance over activisme, ondernemerschap en de maakbaarheid van de toekomst. Anno 2017, waarin deze waarden onder een vergrootglas liggen, is deze performance een must see.
In een co-productie met C-mine cultuurcentrum Genk en Via Zuid creëren Leyssens en Horrichs een open werkplaats op de theatervloer die de kijker wegwijs maakt in de magie van het maken.
Milieubewustzijn en duurzaamheid gaan verder dan gepekelde groenten, bakfietsen, circulaire economie of autodelen. De zoektocht naar een evenwicht tussen meer en minder en vooral onze eigen verantwoordelijkheid hierin blijft in een boeiende ontwikkeling.
De Gentse designer Jan Leyssens zet het in de praktijk om, niet enkel in zijn eigen leven maar ook in zijn werk als ontwerper denkt hij voortdurend na over een gezonde toekomst. Het resultaat is een boeiende lecture-performance over duurzaamheid en technologie. Onder het motto “er is niet één grote oplossing maar vele kleine oplossingen” gaat hij samen met regisseur Ruud Horrichs in gesprek over bijzondere projecten en reikt hij zijn boodschap aan. The future is now!

 

van en met JAN LEYSSENS EN RUUD HORRICHS

regie RUUD HORICHS

soundtrack WOUTER SOUVEREYNS

animatie MICHIEL CELIS (GRAFTED)

foto's BOUMEDINE BELBACHIR

trailer DIREN AGBABA

Te zien

C-Mine Cultuurcentrum Genk, januari 2017
Theater Zuidpool Antwerpen, april 2017

Cultura Nova Festival Heerlen, augustus 2017
Gent, september 2017
CC De Velinx, september 2017
Kunsthumaniora Hasselt, oktober 2017
Bozar Brussel, november 2017
CC 't Getouw Mol, januari 2018

 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom