top of page

De weg is belangrijker dan de bestemming in première op Moment Festival

De première van De weg is belangrijker dan de bestemming is op 12 augustus om 20:00 in Cultuurcentrum De Velinx in Tongeren in het kader van het Moment Festival.

In een interview met Niels Dewil zeggen we er het volgende over:


"Frustraties met bureaucratie, als kunstenaar en als mens, liggen aan de grondslag van de voorstelling.

Jordi: Het allereerste idee komt vanuit mijn frustratie als kunstenaar met subsidieaanvragen, met de sterke hiërarchische structuur waarin wij als theatermakers helemaal onderaan staan en moeten wachten op goedkeuring van hogere niveaus, en met de manier waarop je soms te woord wordt gestaan wanneer je een voorstelling probeert te maken en verkopen. Ik heb een website gemaakt waarin ik de rol probeer om te draaien, waarbij theaters en subsidiënten ons een aanvraag moeten schrijven. Ik werd daar heel enthousiast van.

Alice: Het is ook een universeel iets. Niet alleen theatermakers, maar iedereen krijgt te maken met bureaucratie. Een inspiratiebron voor mij is een documentaire die ik zag over de slachtoffers van de aanslag in Brussel, waarbij een man ieder jaar moet komen bewijzen dat hij nog steeds zijn been kwijt is. De absurditeit van zoiets is een fascinerend gegeven. Ik vind het heel boeiend om te onderzoeken hoe een systeem dat mensen ooit gecreëerd hebben zodanig op zichzelf gaat leven dat je als onderdeel van dat systeem er vaak geen effect meer op hebt."


De voorstellingen zijn uitverkocht, maar er zijn try-outs op vrijdag 11 augustus om 14:00 en op zaterdag 12 augustus om 14:00


Klik HIER voor tickets.

Comments


bottom of page