Theatermaker Ruud Horrichs liet zich sinds begin 2018 inspireren door dementie. Horrichs herkent zichzelf in deze ziekte. Iedereen, ook hij, krijgt te maken met gevoelens van desoriëntatie, angst en het niet meer weten. Burn outs, rouwverwerking en andere grote veranderingen in een mensenleven zorgen, net als bij dementie, voor een gevoel van ‘off balance’ en veel vragen. In zijn nieuwe voorstelling, 'Er is geen begin - midden - einde', zoekt hij deze donkere episoden op die mensen met elkaar verbinden.

Horrichs zal zijn artistieke onderzoek naar dit thema aan de master in theatre aan de Toneelacademie Maastricht, ter voorbereiding op de voorstelling, delen middels performance, en muziek. Hij creëert, samen met muzikant Bart Oostindie, een eigen universum. Het verloop van de performance ontstaat in het moment. Alles staat in dienst van de ervaring van het niet weten. Waar the fuck ben ik en waar the fuck ga ik naar toe?

 

idee/tekst/performance RUUD HORRICHS
muziek/performance BART OOSTINDIE
productie THEATERCOLLECTIEF DE EENZAMEN
co-productie VIA ZUID TALENTONTWIKKELING IN DE PODIUMKUNSTEN LIMBURG, C-TAKT PLATFORM TRANS DISCIPLINAIR TALENT, THEATER ZUIDPOOL
met dank aan SEPPE HARTMAN
foto's PEDRO MORATO EN BART OOSTINDIE


Te zien
Festival Winternights, december 2018
Kraakpand Finiks Hasselt, februari 2019
Theater Zuidpool, mei 2019