top of page

wo 01 nov

|

Steenkapperij Den Itter / Opitter

GEHOUWEN - Noah Janssen

Het steenkappersrequiem De theatervoorstelling 'GEHOUWEN' is de zwanenzang van Steenkapperij Den Itter in Opitter. Na de laatste voorstelling wordt de machinerie afgevoerd en de loods afgebroken. Het bedrijf dat 70 jaar lang grafstenen uit gigantische blokken steen toverde, wordt nu zelf begraven.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
GEHOUWEN - Noah Janssen
GEHOUWEN - Noah Janssen

Tijd en locatie

01 nov 2023, 20:15

Steenkapperij Den Itter / Opitter, Tongerlostraat 25, 3960 Bree, België

Over het evenement

Het steenkappersrequiem: De theatervoorstelling 'GEHOUWEN' is de zwanenzang van Steenkapperij Den Itter in Opitter. Na de laatste voorstelling wordt de machinerie afgevoerd en de loods afgebroken. Het bedrijf dat 70 jaar lang grafstenen uit gigantische blokken steen toverde, wordt nu zelf begraven.

Theatermaker Noah Janssen ziet het einde van een voor hem magische plek naderen. Als kind zag hij zijn vader Johan werken in een blauwgrijze wereld tussen steengruis en gigantische machines.

Noah neemt het familiebedrijf – opgezet door opa Raymond – niet over. Zijn vader en grootvader maakten grafmonumenten, onverwoestbare hommages aan de dierbaren die ons hebben verlaten. Hij begraaft de steenkapperij met een ijle herinnering, met een beeldend theatraal requiem, een uitroep van verlangen naar eeuwigheid.

Van en door: Noah Janssen (concept, regie, spel) | Bogi Bakker (techniek, technische regie) | Jordi Möllering (spel, dramaturgie) | Sam Verhaeren, steenkapper Johan Janssen, (oud)werknemers, dorpsgenoten en koor (spel) | Annelie Koning (muzikale begeleiding), Joost Segers (dramaturgie) Ricardo Anamaet (artistieke coaching) | Feikes Huis, in co-productie met VIA ZUID, De Eenzamen (productie) | Jule fotografie (beeld)

Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Grensverleggers, Cultuurhuis De Zeepziederij, Koninklijk Brees Volkstoneel, Steenkapperij Den Itter, Natuursteen Bree, Stad Hasselt, Stad Genk en Stad Bree

Deel dit evenement

bottom of page