top of page

za 11 mrt

|

Het Kliniekske

Start Theaterworkshops in Genk

Ben je 16 jaar of ouder en heb je serieuze ambities om het vak theatermaken verder te gaan onderzoeken? Of heb je al ervaring en ben je op zoek naar nieuwe input? Dan is deze workshoppenreeks iets voor jou! Klik op de link voor meer info en data.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Start Theaterworkshops in Genk
Start Theaterworkshops in Genk

Tijd en locatie

11 mrt 2023, 12:00

Het Kliniekske, Noordlaan 6, 3600 Genk, Belgium

Over het evenement

De Eenzamen organiseert een workshoppenreeks theatermaken in Genk. Onder leiding van theatermaker Ruud Horrichs onderzoek je je eigen ideeën die je vervolgens vertaalt naar de speelvloer. Iedere zaterdag laten we ons inspireren door een andere werkmethode: brainstormsessies toneel- en prozateksten, decormaterialen, buitenlocaties, muziek, licht, stoffen / kledij, schrijven en lichaam / beweging.

Gedurende deze weken krijgen je ideeën meer vorm en leer je artistieke keuzes maken dieleiden naar een bijzonder afsluitend toonmoment. En dat kan en mag dus alles zijn: een monoloog, muziektheater, bewegingstheater, filmtheater, een installatie of… Iets waarvan je op voorhand nooit zou verwachten dat je dat zou creëren of juist iets wat altijd al in je hoofd heeft gezeten en er nu uit is gekomen! 

Ben je 16 jaar of ouder en heb je serieuze ambities om het vak theatermaken verder te gaan onderzoeken? Of heb je al ervaring en ben je op zoek naar nieuwe input? Dan is dezeworkshoppenreeks iets voor jou!

Over Ruud Horrichs:

Studeerde in 2010 af aan de Academie voor Theater Tilburg, en is sindsdien theatermaker en docent, onder andere op de Kunsthumaniora Hasselt. Hij creëerde als oprichter van de Eenzamen performances die op toonaangevende podia en festivals in België en Nederland speelden. In 2020 studeerde hij af aan de Master in Theatre opleiding van de Toneelacademie Maastricht met een artistiek onderzoek naar de relatie tussen verwarring, veelheid en theatermaken. Vanaf 2019 zoekt Horrichs steeds meer artistieke samenwerkingen op met mensen in de wereld, zoals mensen met een vluchtverleden, jongeren en mensen met dementie.

Deel dit evenement

bottom of page