top of page

Educatie

De Eenzamen gelooft dat kunstbeoefening en- beleving een verrijking is voor elk mensenleven. De Eenzamen deelt graag haar artistieke visie met kunstprofessionals, wetenschappers en (kwetsbare) groepen in de maatschappij. 

Naast het maken van voorstellingen richt de Eenzamen zich op educatie. Hierbij is er speciale aandacht voor jongeren en kwetsbare groepen. Ruud Horrichs is werkzaam als docent aan de Kunsthumaniora Hasselt, zijn artistiek-educatieve praktijk sijpelt door in het werk van de Eenzamen. Daarnaast initiëren wij projecten waarbij verschillende groepen worden uitgenodigd om te spelen en maken. Zo organiseerde de Eenzamen workshops bij De Sfeer in Genk en met DOMO VZW in Maison Florida en lagen workshops aan ouderen met dementie in verschillende verzorgingshuizen aan de basis van de voorstelling Er is geen begin-midden-einde.

In september 2021 maakte Ruud Horrichs de voorstelling Keizer snee in samenwerking met Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen en Schouwburg de Domijnen. In de voorstelling ALAN deden we een onderzoek naar Artificial Intelligence met studenten uit België en Nederland en speelden wij schoolvoorstellingen. Zie de website: www.alanai.info  

Omdat wij willen dat Limburg blijft bruisen en meer gezien wordt, staat talentontwikkeling bij ons hoog op de agenda. Wij creëren voorstellingen in samenwerking met lokaal talent. In 2023 geven wij een workshops voor mensen met professionele theaterambities in Genk. Voor meer informatie klik HIER.

Wij kunnen educatie aanbieden als aanvulling op onze voorstellingen en wij organiseren graag educatietrajecten of coachingstrajecten op maat. Neem contact met ons op. 

bottom of page