educatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Eenzamen gelooft dat kunstbeoefening en beleving een verrijking is voor elk mensenleven. De Eenzamen deelt graag haar artistieke visie met kunstprofessionals, wetenschappers en (kwetsbare) groepen in de maatschappij. 

Naast het maken van voorstelling richt de Eenzamen zich op educatie. Hierbij is er speciale aandacht voor jongeren en kwetsbare groepen. Ruud Horrichs is werkzaam als docent aan de Kunsthumaniora Hasselt, zijn artistiek-educatieve praktijk sijpelt door in het werk van de Eenzamen. Daarnaast initiëren wij projecten waarbij verschillende groepen worden uitgenodigd om te spelen en maken. Zo organiseerde de Eenzamen workshops bij De Sfeer in Genk en lagen workshops aan ouderen met dementie in verschillende verzorgingshuizen aan de basis van de voorstelling Er is geen begin-midden-einde.

Momenteel zijn er verschillende artistiek-educatieve projecten opgestart; een workshoptraject aan kinderen met een migratieachtergrond in samenwerking met Maison Florida en Domo VZW, een voorstelling met personen met een migratieachtergrond in samenwerking met Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen en Schouwburg de Domijnen, en een voorstelling over (kans)armoede in samenwerking met De Sfeer en Merlijn Huntjens. 

Wij organiseren graag educatietrajecten op maat rondom voorstellingen en thema's. Neem contact met ons op.