educatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Eenzamen gelooft dat kunstbeoefening en beleving een verrijking is voor elk mensenleven. De Eenzamen deelt graag haar artistieke visie met kunstprofessionals, wetenschappers en (kwetsbare) groepen in de maatschappij. 

Naast het maken van voorstellingen richt de Eenzamen zich op educatie. Hierbij is er speciale aandacht voor jongeren en kwetsbare groepen. Ruud Horrichs is werkzaam als docent aan de Kunsthumaniora Hasselt, zijn artistiek-educatieve praktijk sijpelt door in het werk van de Eenzamen. Daarnaast initiëren wij projecten waarbij verschillende groepen worden uitgenodigd om te spelen en maken. Zo organiseerde de Eenzamen workshops bij De Sfeer in Genk en in Maison Florida in samenwerking met DOMO VZW en lagen workshops aan ouderen met dementie in verschillende verzorgingshuizen aan de basis van de voorstelling Er is geen begin-midden-einde.

In september 2021 maakte Ruud Horrichs de voorstelling Keizer snee in samenwerking met Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen en Schouwburg de Domijnen. Met schrijver Merlijn Huntjens broedt Ruud op een voorstelling in samenwerking met inloophuis De Sfeer in Genk. Ook staat volgend jaar ALAN op het programma: een onderzoek naar Artifical Intelligence met studenten uit België en Nederland. Hierop volgt in het najaar een voorstelling, met een hieraan gekoppeld educatietraject voor middelbare scholieren. Zie de website: www.alanai.info  

Wij organiseren graag educatietrajecten of coachingstrajecten op maat. Neem contact met ons op.