top of page

Wie wij zijn

 

 

De Eenzamen onderzoekt ons bestaan, onze existentie. Dit doen we vanuit experiment en engagement. Hierbij keren we soms naar binnen, naar onze fantasieën en dromen. En soms naar buiten, naar grote maatschappelijke kwesties. Dit resulteert in kleurrijke voorstellingen in beeld en taal. Daarnaast realiseren wij educatieve en sociale projecten, waarin we mensen en perspectieven bij elkaar brengen en artistieke grenzen verleggen.

De Eenzamen werd in 2013 opgericht door Ruud Horrichs (t/m 2023 werkzaam voor de vzw). Sindsdien hebben verschillende kunstenaars zich ingezet voor De Eenzamen. Sinds 2019 werkt Jordi Möllering bij De Eenzamen. Momenteel is hij de artistiek en zakelijk verantwoordelijke bij De Eenzamen. Voor elk project zoekt hij multidisciplinaire samenwerkingen op met andere kunstenaars, organisaties en maatschappelijke domeinen. 

 

De Eenzamen is gevestigd in Hasselt en opereert voornamelijk in het Nederlands taalgebied. Ons kantoor is gevestigd in het Cultuurcentrum Hasselt. Wij willen dat de Limburgse podiumkunst blijft bruisen en meer gezien wordt. Daarom staat talentontwikkeling hoog in het vaandel en werken wij samen met talentvolle Limburgse kunstenaars. De afgelopen jaren werkten we o.a. met Noah Janssen, Alice Juliens, Fleur Keersmaekers, en Arno Knapen

 

De Eenzamen is een vzw. Het bestuur van de vzw bestaat uit: Bert Geurts en Kim Noach. Sara De Bosschere is als adviseur bij de vzw betrokken. Jordi Möllering neemt het dagelijks bestuur van de vzw op zich. We zijn op zoek naar een nieuwe bestuurder, neem graag contact met ons op als dit iets voor jou is!

bottom of page