top of page

Wie wij zijn

 

 

De Eenzamen onderzoekt ons bestaan, onze existentie. Dit doen we vanuit experiment en engagement. Hierbij keren we soms naar binnen, naar onze fantasieën en dromen. En soms naar buiten, naar grote maatschappelijke kwesties. Dit resulteert in kleurrijke voorstellingen in beeld en taal. Daarnaast realiseren wij educatieve en sociale projecten, waarin we mensen en perspectieven bij elkaar brengen en artistieke grenzen verleggen.

 

De Eenzamen is gevestigd in Hasselt en Genk en opereert voornamelijk in het Nederlands taalgebied. We zoeken multidisciplinaireI samenwerkingen op met andere kunstenaars en maatschappelijke domeinen. Wij willen dat de Limburgse podiumkunst blijft bruisen en meer gezien wordt. Daarom staat talentontwikkeling hoog in het vaandel en werken wij samen met talentvolle Limburgse kunstenaars. We hebben een structurele samenwerking opgebouwd met Arno Knapen, Fleur Keersmaekers en Alice Juliens. Zij zullen in de komende jaren werk blijven maken bij De Eenzamen.

 

Ons werk wordt structureel ondersteund (werkingssubsidie) door de steden Hasselt en Genk. De Eenzamen is een vzw. Het bestuur van de vzw bestaat uit: Sara De Bosschere, Bert Geurts en Dimitri Vossen. 

Ook Eenzamen opereren niet alleen. In elk project zoeken we samenwerkingen met andere kunstenaars, wetenschappers, vakspecialisten en andere mensen in de wereld. Daarnaast werken wij samen met culturele en maatschappelijke organisaties en partners. Te veel om hier op te noemen, maar ze zijn allemaal terug te vinden bij de omschrijving van elk project op deze website. 

bottom of page