top of page

In gesprek over racisme

Ruud Horrichs van De Eenzamen is al jaren gefascineerd door het toneelstuk THE BLACKS (1958) van de Franse schrijver Jean Genet. THE BLACKS onderzoekt en provoceert raciale vooroordelen en stereotypen: 'Wie is de zwarte mens?'


Zwarte acteurs spelen een stuk waarin ze een witte vrouw hebben vermoord. Intussen worden ze gadegeslagen, becommentarieerd en onderbroken door de elite op een balkon, gespeeld door zwarte acteurs die en wit masker dragen. Op deze manier spelen ze hun visie van de witte kijk op de zwarte mens.


In dit toneelstuk binnen een toneelstuk nemen toneel en realiteit om de beurt de leiding.


Ruud zit nog met veel vragen. Kan hij - als witte theatermaker - zo'n stuk regisseren? Zo ja, hoe dan? En met wie? Moet hij het stuk - dat meer dan 60 jaar oud is - aanpassen aan de huidige tijdsgeest?


In samenwerking met Bovenhuids en Avansa brengen we een groep mensen van kleur samen om met Ruud in gesprek te gaan over het thema


van racisme. Samen denken we erover na en maken we het thema nog meer bespreekbaar. We komen samen op donderdagavonden 3 en 24 november en 8 december van 19:30 tot 21:30 in Maison Florida (Vissersstraat 3 te Hasselt).


Schrijf je in via info@avansa-limburg.be

Comments


bottom of page