top of page

Een terugblik en een vooruitblik

We blikken terug op onze projecten in 2022 en teasen jullie met wat er voor 2023 op het programma staat! We danken alle samenwerkingspartners voor het vertrouwen en het plezier. We kijken reikhalzend uit naar meer.


Om te beginnen bij de toekomst

Ruud Horrichs maakt dit jaar The Blacks van Jean Genet in een eigentijdse versie die wordt ontwikkeld met de spelers. Jordi Möllering herneemt de voorstelling ALAN en creëert een nieuwe voorstelling over bureaucratie: de weg is belangrijker dan de bestemming.


Verder staan er veranderingen op het programma: we moeten onze broedplaats Maison Florida in maart verlaten. Waar we naartoe gaan verhuizen is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het Matrastheater alvast een onderdak heeft gevonden!


Een zeemeermin...

Ruud maakte samen met Ahmad en Patricia een zeemeermin baant haar weg door de vallei van jasmijn en het licht golvende wateroppervlak weerspiegelt de wereld als ondersteboven, een duet over het (on)vermogen om contact te maken.

Global Unification Tour

Jordi vatte zijn theatrale fietstour Bonnefooi samen in een ansichtkaartenboek dat tot stand kwam met de medewerking van beeldend kunstenaars van over de hele wereld. Het boek is nog steeds te bestellen!

The Blacks

Ruud startte zijn onderzoek naar het toneelstuk The Blacks van Jean Genet in samenwerking met Avansa Limburg en Racisme Onderhuids. Hij ging in gesprek met mensen die racisme ervaren en/of geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

ALAN

In samenwerking met studenten uit Vlaanderen en Nederland creëerde Jordi samen met Arno Knapen de voorstelling ALAN. In deze voorstelling probeert een AI acteur contact te maken met zijn publiek. De voorstelling speelt volgend jaar nog op verschillende plekken en gaat in herneming in het volgende seizoen.

Fijne feesten en tot volgend jaar!


Kommentare


bottom of page